Waarschijnlijk weet je wel dat het een goed idee is om regelmatig nieuwe content op je website of blog te publiceren. De voordelen van content marketing zijn tweeledig. Door content te produceren waar je klanten of prospects iets aan hebben gaan ze je vertrouwen en verwerf je autoriteit op dit gebied. Daarnaast is regelmatig nieuwe content toevoegen op je website ook goed voor SEO, Google is immers dol op content.

Als je hebt zitten zwoegen op een goed blog artikel voor op je website, dan wil je dit natuurlijk delen via social media zoals Facebook, Twitter en Linkedin. Als je bedrijf een beetje een following heeft op deze sociale kanalen, zal het delen van het artikel direct voor wat traffic gaan zorgen. Het is dus zeker belangrijk om dit te doen.

Maar we weten natuurlijk allemaal hoe dat in de praktijk gaat. Het artikel is geschreven en vervolgens moet er worden ingelogd op al deze platformen, wat nog wel eens vergeten wordt. Gelukkig kan dit proces een stuk eenvoudiger. Zo wordt nieuwe content delen op social media een eitje!

WordPress plugin: Jetpack

Met de WordPress plugin Jetpack is het via een ingebouwde functionaliteit mogelijk om je social media accounts aan je website te koppelen. Wanneer je een nieuw blog bericht of artikel publiceert op je website, zal de plugin inloggen op je social media accounts en het artikel automatisch delen met je volgers. Super handig dus! De plugin heeft de mogelijkheid om dit te doen voor de 4 belangrijkste social media platformen namelijk Facebook, Twitter, Linkedin en Google Plus. Een seo bedrijf Rotterdam kan hier uiteraard ook bij helpen.

Laten we beginnen met het instellen en configureren van de plugin.

Na het downloaden en activeren van de Jetpack plugin op je WordPress website, zal er aan de linkerkant een nieuw tabje ‘Jetpack’ staan.

Klik vervolgens op ‘instellingen’, zodat we de social media accounts kunnen gaan koppelen:

jetpack wordpress

 

Nu klik je bovenaan op ‘Engagement’ en schuif de knop bij ‘Publicize’ naar rechts zodat deze blauw is:

automatisch delen op social media

 

Klik nu op het pijltje bij ‘Publicize’ en vervolgens op ‘Configure your Publicize Settings’:

social media accounts koppelen

Onderstaande scherm zal nu verschijnen. Hier kun je Linkedin, Facebook, Twitter & Google Plus koppelen door te klikken op ‘Verbinden’. Als je daar op klikt zal er een nieuw tabblad worden geopend, waar je vervolgens kunt inloggen op het desbetreffende platform. Er zal toestemming worden gevraagd of je het social media account wilt koppelen aan je WordPress website. Zodra dat is gelukt staat er ‘Verbonden als’:

inloggen social media

Accounts zijn gekoppeld, tijd om te testen of alles werkt

Nu alle social media accounts zijn gekoppeld aan je WordPress website is het natuurlijk tijd om uit te testen of alles naar behoren werkt. Wanneer je een nieuw bericht plaatst op de website (het werkt enkel bij berichten, niet bij pagina’s) zal er aan de rechterkant van het scherm een extra kopje ‘Publicize’ te vinden zijn.

Als je een bericht hebt toegevoegd op je website en je klikt op ‘Publiceren’ zodat deze live gaat, zal het bericht automatisch worden gedeeld op de koppelde social media accounts. Zodra je een bericht hebt geplaatst op je website kun je de eerste keer even controleren of het ook gedeeld is op de diverse social media accounts. Alles alles is gelukt heb jij voortaan geen omkijken meer naar het delen van nieuwe blog berichten op je social media accounts!

TIP 1: Lees voordat je het artikel publiceert alles nog wel 1 keertje na voor de zekerheid. Het bericht zal namelijk direct worden gedeeld op social media, dus alles moet natuurlijk wel kloppen!

TIP 2: Mocht je om wat voor reden dan ook het artikel niet willen delen op je gekoppelde social media accounts, kun je klikken op ‘Details bewerken’ waar je kunt instellen dat dit artikel eenmalig niet gedeeld moet worden.

artikel publiceren

 

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Neem dan contact op voor meer informatie.

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.