SEO optimalisatie

Uw website optimaliseren door de inzet van zoekmachine optimalisatie (SEO)? Mijn specialiteit!

Zo gaat Simply Rank te werk

Bij SEO of zoekmachine optimalisatie werk ik volgens onderstaand stappenplan

Zoekwoorden onderzoek

Ik onderzoek welke zoekwoorden mensen intypen in Google om uw diensten of producten te beschrijven.

Analyse concurrentie

De websites van uw concurrenten worden binnenstebuiten gekeerd om te bekijken wat hun SEO strategieën zijn.

On-page SEO

Op basis van uw zoekwoorden en concurrentie worden bestaande pagina’s op uw website on-page geoptimaliseerd of nieuw gecreëerd.

Technische SEO optimalisatie

De ‘achterkant’ van uw website wordt SEO geoptimaliseerd. Denk hierbij aan de code, interne link structuur en snelheid van uw website.

Off-page SEO

Op basis van uw concurrenten worden er externe links aangevraagd voor uw website. Ook wel linkbuilding of off-page SEO genoemd. Een zeer belangrijk onderdeel!

Monitoring

Ik monitor uw website in Google. Eventueel plaats ik blog berichten of breiden we uit naar meerdere zoekwoorden.

Wat is SEO en hoe kan het uw bedrijf helpen?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands spreken we dan vaak over zoekmachine optimalisatie. En alhoewel er natuurlijk meerdere zoekmachines zijn, gaat het vaak over Google. 

Dat een goede vindbaarheid van uw website belangrijk is, is voor veel ondernemers wel bekend. In veel gevallen zult u waarschijnlijk wel naar voren komen in Google als u zoekt op uw eigen bedrijfsnaam. Niet onbelangrijk, maar de mensen die uw bedrijfsnaam intypen zijn hoogstwaarschijnlijk al bekend met uw bedrijf. Wellicht zijn het zelfs bestaande klanten. 

Het is natuurlijk nog veel interessanter om gevonden te worden voor zoekwoorden die potentiële klanten ook daadwerkelijk intypen in Google wanneer ze uw diensten nodig hebben. Een voorbeeld..

Bent u bijvoorbeeld de eigenaar van een makelaarskantoor in Rotterdam, dan gebruiken uw potentiële klanten waarschijnlijk zoektermen als ‘makelaar Rotterdam’ of ‘huis verkopen Rotterdam’. Met SEO of zoekmachine optimalisatie werken we voor de lange termijn aan het verbeteren van uw posities binnen de organische zoekresultaten in Google voor dergelijke zoekwoorden.

SEO kan worden vergeleken met een wedstrijd met de concurrentie. Er kunnen 10 websites organisch op de eerste pagina van Google worden getoond. Per zoekwoord of groep zoekwoorden moet een analyse worden gemaakt van de concurrenten.

Zo zal er voor een zoekwoord zoals ‘makelaar Rotterdam’ waarschijnlijk een stuk minder concurrentie zijn dan voor een zoekwoord zoals ‘makelaar’. Logisch natuurlijk, in Rotterdam zullen wellicht enkele honderden makelaarskantoren zitten, terwijl er door heel Nederland waarschijnlijk enkele duizenden makelaarskantoren zitten. Met SEO Rotterdam kunnen we een campagne opzetten gericht op uw lokale vindbaarheid.

Iedere SEO campagne is maatwerk. Aan de hand van het initiële zoekwoorden onderzoek, maken we een SEO strategie toegespitst op de voor de klant belangrijke zoekwoorden.

 

 

Interesse in een samenwerking?

Wilt u weten wat Simply Rank op het gebied van SEO voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie of een afspraak.