SEO

Simply Rank helpt jouw bedrijf met online vindbaarheid. Wil je SEO uitbesteden of SEO advies ontvangen? Lees dan verder.

Wat is SEO en hoe kan het jouw bedrijf helpen?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands spreken we dan vaak over zoekmachine optimalisatie. Er zijn natuurlijk tientallen zoekmachines, maar met een marktaandeel van ruim 90% hebben we het natuurlijk over de zoekmachine van Google.

Met SEO of zoekmachine optimalisatie werken we voor de lange termijn aan het verbeteren van posities binnen de organische zoekresultaten in Google. Of je nu lokaal gevonden wilt worden of juist landelijk of internationaal, met 10 jaar ervaring ben je bij Simply Rank aan het juiste adres! 

Zoekmachine optimalisatie is een online marketing kanaal dat extreem waardevol is omdat het één van de weinige kanalen is waarbij mensen zelf op zoek gaan naar producten en/of diensten. Omdat iedere markt anders is, beginnen we altijd met een goed marktonderzoek. Welke zoekwoorden zijn belangrijk voor jouw bedrijf? Tegen welke concurrenten nemen we het daarbij op? Al deze zaken zijn belangrijk om te bepalen waar de kansen liggen.

Bij een SEO traject is deze eerste stap cruciaal omdat geen enkel zoekwoord of markt hetzelfde is. Simpel gezegd is SEO een wedstrijd. En in deze wedstrijd is het cruciaal om te weten tegen wie we het opnemen. Zo zal bijvoorbeeld een accountant die voornamelijk geïnteresseerd is in lokale vindbaarheid in Google minder concurrentie hebben dan een accountantskantoor dat landelijk gevonden wil worden. Toch zijn er lokaal ook grote verschillen. Zo zullen we voor een accountant in regio Rotterdam waarschijnlijk veel meer moeite moeten doen om goed vindbaar in Google te worden dan een accountant in Ridderkerk. De SEO concurrentie voor Rotterdam ligt veel hoger, simpelweg omdat het een grotere stad is.

In Google kunnen 10 websites organisch op de eerste pagina worden getoond. Nadat we de zoekwoorden weten die voor jouw bedrijf of organisatie belangrijk zijn, zullen we je website grondig analyseren en voeren we een uitgebreide SEO audit uit. We analyseren jouw website en ‘reverse engineeren’ de concurrenten die al in de top 10 scoren.

De concurrenten die al in de top 10 van Google scoren zijn in feite Google’s manier om ons exact te vertellen wat ze willen zien. Nadat de SEO audit is uitgevoerd door de SEO consultant hebben we een redelijk beeld van wat er nodig is om de vindbaarheid in Google te verbeteren voor jouw markt. Nu kan de SEO campagne van start! 

We beginnen met het schrijven van SEO content. We werken met diverse copywriters samen die pakkende teksten schrijven. De teksten worden SEO vriendelijk geschreven. Daarnaast zorgen de copywriters ervoor dat de teksten aanzetten tot actie en naadloos aansluiten bij jouw business.

Vervolgens gaat de technische optimalisatie van start. De titels, meta descriptions, structuur, website snelheid, interne links, sitemaps en afbeeldingen worden geoptimaliseerd door de SEO specialist. Nadat Google de nieuwe content en optimalisaties heeft verwerkt, zien we hier vaak al de eerste resultaten zichtbaar worden. 

De volgende stap is essentieel in het optimaliseren, dat is linkbuilding. Google gaat jouw website namelijk pas echt leuk vinden als andere websites je eerst leuk vinden. Dit gaat aan de hand van links, ook wel backlinks genoemd. Dit zijn externe websites die aan jouw website refereren middels een link. Hiermee bouwt je website online autoriteit op.

In dit linkbuilding proces benaderen we relevante websites voor een link. Dit kunnen blogs, nieuwswebsites of andere type websites zijn. We behalen hier zeer goede resultaten mee voor onze klanten. Met linkbuilding zetten we dit proces in gang en werken we eraan om de posities van jouw website in Google te verbeteren! 

SEO strategie Simply Rank

Wij werken volgens onderstaand SEO stappenplan

Zoekwoorden onderzoek

We voeren een zoekwoorden onderzoek uit om te achterhalen welke termen jouw potentiële klanten intypen in Google.

Concurrentie analyse

De websites van je concurrenten worden binnenstebuiten gekeerd om te bekijken welke SEO strategieën worden toegepast.

Content & On-page SEO

Op basis van jouw zoekwoorden en concurrentie worden bestaande pagina’s op de website on-page geoptimaliseerd of nieuw gecreëerd en sturen we aan op betere posities in Google.

Technische SEO optimalisatie

De ‘achterkant’ van je website wordt SEO geoptimaliseerd. Denk hierbij aan de code, interne link structuur en snelheid van je website.

Off-page SEO

Nadat je website On-Page geoptimaliseerd is, gaan we externe links aanvragen. Ook wel linkbuilding of off-page SEO genoemd. Een belangrijk onderdeel!

Monitoring

We monitoren constant waar de website staat gepositioneerd in Google en sturen bij. Eventueel breiden we uit naar meerdere zoekwoorden.

Wil je SEO uitbesteden?

Wilt je weten wat Simply Rank op het gebied van SEO voor je kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie of een afspraak.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Neem dan contact op voor meer informatie.

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.