SEO Rotterdam: Op zoek naar een SEO specialist in Rotterdam?

Ik help jouw bedrijf of organisatie met SEO. Wil je SEO uitbesteden of advies ontvangen? Lees meer op deze pagina.

SEO specialist Edwin

Edwin

Ben je op zoek naar een SEO specialist in Rotterdam? Dan wil je beter vindbaar worden in het organische gedeelte in Google. Met meer dan 12 jaar ervaring als SEO specialist, kan ik je daarbij helpen!

Wat is SEO eigenlijk?

In de basis is Google een grote database met websites. Gebruikers kunnen zoekopdrachten ingeven in Google en zo de informatie of bedrijven vinden waar ze naar op zoek zijn.

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization; dit zijn alle technieken die ervoor zorgen dat een website beter gevonden kan worden door zoekmachines als Google. Natuurlijk zijn er ook andere zoekmachines zoals Bing & Yahoo, maar Google is verreweg de belangrijkste zoekmachine met de meeste gebruikers.

Sinds de oprichting van Google zijn SEO specialisten zoals ik bezig om websites zo hoog mogelijk te positioneren in Google. Bezoekers uit Google zijn namelijk van grote waarde voor bedrijven in Rotterdam.

Ga maar na; als iemand zelf op zoek gaat naar een product, dienst of informatie over een bepaald onderwerp, dan is die persoon al redelijk ver in het verkoopproces. Iemand die bijvoorbeeld zoekt naar “SEO specialist Rotterdam” in Google zit bij wijze van spreken al met zijn telefoon in de hand om contact op te nemen. Wanneer je bedrijf uit regio Rotterdam goed gevonden wordt in Google, is dit zeer waardevol.

Mijn SEO proces

Google geeft zelf aan dat er meer dan 200 ranking factoren zijn. Wat die factoren exact zijn, vertellen ze ons echter niet. Er zijn echter wel sterke aanwijzingen in Google zelf te vinden.

Wanneer we namelijk zoeken in Google op je zoekterm, dan krijgen we resultaat 1 t/m 10 te zien. Dit zijn de concurrenten waar we het tegenop nemen op SEO gebied.

Mijn SEO proces is data-gedreven. Ik begin met een meting waarbij de concurrenten die al scoren op de eerste pagina in Google op meer dan 2000 elementen worden gecheckt.

Vervolgens vergelijk ik de data van de concurrenten die al scoren met jouw website. Zo achterhaal ik waar de zwakke SEO punten voor je website liggen. En waar dus ruimte is voor SEO verbetering en optimalisatie.

Op basis van deze data creëer ik vervolgens een op maat gemaakte SEO strategie om je website beter vindbaar te maken in Google.

Wat we precies moeten doen om je website beter vindbaar te krijgen in Google, verschilt van zoekwoord tot zoekwoord.

Wanneer er namelijk veel SEO concurrentie is op een bepaald zoekwoord is er veel meer nodig om beter vindbaar te worden dan wanneer er minder concurrentie is. SEO is dan ook altijd maatwerk.

Wil je een SEO specialist in Rotterdam inschakelen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een afspraak.

search engine optimization web analytics

Google Analytics

Welke SEO factoren zijn belangrijk voor Google?

Hieronder een Top 100 lijst van SEO factoren die wij optimaliseren:

SEO factoren die wij optimaliseren

Bron: Top SEO Factors

SEO optimalisatie in Rotterdam

Hoeveel we precies nodig hebben van deze verschillende SEO factoren is van branche tot branche verschillend. In een eerste SEO audit maken we inschatting van de hoeveelheid werk dat nodig is om een stijging in de posities in de organische zoekresultaten van Google te realiseren voor uw website.

Naast deze top 100 SEO factoren kunnen we nog meer dan 2000 andere SEO factoren optimaliseren voor uw website met zoekmachine optimalisatie.

Lokaal in Nederland, zoals bijvoorbeeld in Rotterdam, en over de hele wereld wordt SEO (zoekmachine optimalisatie) steeds belangrijker voor bedrijven die bezig zijn met online marketing. Zowel in B2B- als B2C-markten. Het succes van SEO Rotterdam kan worden geïllustreerd aan de hand van een recente case study, waarin een lokaal bedrijf zijn online aanwezigheid KPI drastisch verbeterde door middel van slimme SEO-strategieën. Laten we eens kijken naar de cruciale SEO elementen die hebben bijgedragen aan dit succes en hoe ze kunnen worden geïmplementeerd voor uw website in Rotterdam.

Zoekwoordenonderzoek

Het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek is de basis van SEO. SEO specialisten bespreken met de ondernemer wat de doelen zijn (meer klanten, meer brand awareness etc.) met jouw website en voeren vervolgens een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit.

Content Marketing

Een van de pijlers van effectieve SEO is content marketing. Dit draagt ook bij aan de branding. Door waardevolle en relevante content te laten creëren door content creators of een marketeer die aansluit bij de behoeften van je doelgroep, vergroot je je kansen om organisch verkeer aan te trekken in door SEO. Aan de hand van web analytics zoals Google Analytics zijn de aanvragen via uw website meetbaar.

Linkbuilding

Linkbuilding is een zoekmachine optimalisatie techniek waarbij de autoriteit van uw website beter kan worden gemaakt. Linkbuilding is het actief verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Backlinks of linkbuilding spelen een belangrijke rol in SEO of zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk kun je linkbuilding uitbesteden. Zorg voor linkbuilding die transparant is. Bespreek dit met de partij die je zoekmachine optimalisatie doet.

Webdesign en webdevelopment

Een geoptimaliseerde website is essentieel voor SEO en online marketing succes en kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google. Een doordacht webdesign en goed webdevelopment kan de laadsnelheid verbeteren, de gebruikerservaring optimaliseren en zorgen voor een betere zoekmachine optimalisatie.

Social Media

Social media zijn krachtige SEO hulpmiddelen om je content te verspreiden en je merk en website te promoten. Social media draagt bij aan je algehele online aanwezigheid van je website en kunnen fungeren als een bron van waardevolle terugkoppeling van je klanten. Het kan ook bijdragen aan je zoekmachine optimalisatie.

Ongeacht of je je online marketing richt op B2B- of B2C-markten, SEO is van vitaal belang. Het is belangrijk om je SEO strategie aan te passen aan je doelgroep en zakelijke SEO doelen. Natuurlijk is advertising in Google ook mogelijk om potentiële klanten te krijgen via uw website. Adverteren in Google kan via Google Ads, ook wel Google Adwords genoemd.

Freelancer

Het beheren van een effectieve SEO-strategie kan een complexe taak zijn. Overweeg samen te werken met een ervaren SEO-freelancer om de beste online marketing resultaten te behalen met zoekmachineoptimalisatie. U kunt ook SEO uitbesteden of een SEO abonnement afnemen bij een seo bureau Rotterdam.

Klantreis

SEO is niet alleen gericht op het verkrijgen van meer verkeer; het gaat ook over het begrijpen van de klantreis. Door te begrijpen hoe klanten zoeken en interageren met je merk, kun je je SEO strategie verfijnen en je online marketing conversieratio’s verbeteren.

E-mail en WhatsApp: E-mail en WhatsApp kunnen niet worden genegeerd als het gaat om klantinteractie. Ze bieden een directe lijn met je publiek en kunnen worden gebruikt voor zowel communicatie als feedbackverzameling in Rotterdam.

Kortom, zoek je een specialist voor SEO Rotterdam voor de optimalisatie van je website en content? Het is een veelzijdige en essentiële component van moderne online marketing. Door de juiste mix van content marketing, e-mail, webdesign, social media, Google Analytics, advertising, WhatsApp en aandacht voor zowel B2B- als B2C-publiek te omarmen, kun je je online aanwezigheid aanzienlijk verbeteren met SEO. Het raadplegen van een ervaren SEO freelancer kan je helpen bij het navigeren door de complexe wereld van SEO en online marketing en het maximaliseren van je zakelijke succes.

Voor nieuws uit de SEO industrie is kun je Search Engine Roundtable volgen.

Is de snelheid van de website ook belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie?

Helpt een sterk linkprofiel creëren met SEO?

Ideeën om de SEO van je website te verbeteren

SEO: voorkom deze fouten met je website

Blijf algoritme updates van Google voor door je SEO op pijl te houden

SEO strategie – van content tot linkbuilding

Als SEO bureau Rotterdam werken wij volgens onderstaand data-gedreven SEO stappenplan

SEO zoekwoorden onderzoek Rotterdam

SEO scan & zoekwoorden onderzoek

We starten met een uitgebreid SEO zoekwoord onderzoek om belangrijke zoekwoorden te achterhalen die potentiële klanten intypen in Google Search.

concurrentie SEO analyse Rotterdam

SEO concurrentie analyse

We voeren een SEO meting uit voor jouw zoekwoorden en kijken naar meer dan 2000 SEO punten. Na een analyse maken we een SEO strategie voor jouw website.

On-page SEO

Content & On-page SEO

Op basis van de SEO zoekwoorden en concurrentie worden bestaande pagina’s op je website on-page geoptimaliseerd voor SEO of nieuw gecreëerd en sturen we aan op een betere positie in Google.

technische SEO

Technische SEO optimalisatie

De ‘achterkant’ van je website wordt SEO geoptimaliseerd. Denk hierbij aan de code, interne link structuur en snelheid van de website. Allemaal belangrijk voor SEO!

linkbuilding Rotterdam SEO

Off-page SEO / linkbuilding

Nadat je website On-Page is geoptimaliseerd voor SEO, gaan we externe links aanvragen voor de website. Ook wel linkbuilding of off-page search engine optimization genoemd.

SEO monitoring rotterdam

SEO monitoring

We monitoren constant waar je website staat gepositioneerd in Google en sturen bij. Eventueel breiden we uit naar meerdere SEO zoekwoorden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder antwoorden op de veelgestelde vragen over SEO die wij regelmatig horen

Hoe kan een SEO specialist mijn bedrijf helpen?

Een SEO specialist of SEO bureau helpt je bedrijf met het (lokaal) verhogen van de posities in Google voor belangrijke zoektermen. Met meer dan 10 jaar SEO ervaring ben je hiervoor bij Simply Rank aan het juiste adres!

Wat doet een bureau als Simply Rank?

Om een goede vindbaarheid in Google te realiseren beginnen wij met het uitvoeren van een SEO onderzoek. Ons SEO bureau begint altijd met een gesprek met de klant. Aan de hand van dit gesprek gaan we vervolgens een SEO zoekwoorden onderzoek uitvoeren ( ook wel keyword research genoed). Ook bekijken we waar je website momenteel scoort in Google. We brengen we de SEO kansen voor je bedrijf in kaart en presenteren een op maat gemaakt SEO plan om hoger in de ranking van Google te komen. 

SEO expert inschakelen, wat kost het?

Als wij na een grondige SEO analyse van de website en markt vertrouwen hebben dat we je kunnen helpen om de online vindbaarheid te verbeteren middels zoekmachine optimalisatie, zullen we een uitgebreide offerte uitbrengen voor een samenwerking. De investering in SEO is altijd afhankelijk van de omvang van het project en de benodigde SEO werkzaamheden.

Interesse in een samenwerking?

Wil je weten wat Simply Rank op het gebied van SEO voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Stuur mij dan een appje!

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.