Hoge kwaliteit content speelt een belangrijke rol bij zoekmachines optimalisatie. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om regelmatig te bloggen om de site up-to-date te houden. Als je hebt zitten zwoegen op het schrijven van een goed artikel en dit hebt gepubliceerd op de blog, dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgenomen in de index van Google zodat het ook relevante bezoekers kan gaan opleveren.

Helaas kan het soms wel enkele dagen duren voordat Google de blog bezoekt en de content opneemt in de index. Ik geef hier een uitleg om dit proces te aanzienlijk te versnellen. Na het uitvoeren van dit trucje is de content dan ook meestal direct geïndexeerd. Een rotterdam seo specialist kan hier uiteraard ook bij helpen.

Google Search Console is een vereiste

Google Search Console (voorheen Webmaster Tools) is een gratis tool van Google voor website eigenaren. Er kunnen een aantal zaken worden ingesteld en Google geeft eventuele problemen met de site door via deze tool. Om de content snel te laten indexeren kan gebruik gemaakt worden van een functionaliteit van deze tool, namelijk ‘Fetchen als Google’. Als u Search Console nog niet heeft geïnstalleerd kunt u hier een handleiding vinden.

Zodra u toegang heeft tot Search Console is het vrij eenvoudig om van de Fetchen als Google functionaliteit gebruik te maken. U kunt navigeren naar Crawlen > Fetchen als Google zoals in onderstaande screenshot te zien is:

fetchen als google

Uw nieuwe content indienden in de index

Nu is het zaak om de URL van de nieuwe content eerst op te laten halen door Google en vervolgens in de te dienen in de index. Aangezien het compleet nieuwe content betreft, zal Google vaak direct actie ondernemen. Wanneer je bij de tool bent, dan ziet dat er als volgt uit:

 

content indienen in de index

Dit is de Fetchen als Google tool in Search Console.

 

Vul hier de URL van de nieuwe content in en klik vervolgens op ophalen en weergeven. Google bezoekt nu direct de URL en deze wordt vervolgens zichtbaar onder de tool. Klik vervolgens op indienden bij index > Alleen deze URL crawlen> Start:

URL crawlen SEO

Als deze stappen doorlopen zijn, dan zal de nieuwe content in 99% van de gevallen direct worden opgenomen in de index van Google. Blijf zeker regelmatig nieuwe artikelen post op de blog. Zo blijft de website up-to-date wat absoluut goed is voor SEO en de vindbaarheid van een site als geheel.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Stuur mij dan een appje!

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.