10 wijken in Rotterdam

Hieronder een overzicht van 10 bekende wijken in Rotterdam en waar ze precies om bekend staan. Met onze SEO Rotterdam dienst kunnen wij ondernemers in elk van deze wijken voorzien van advies.

Feijenoord

Feijenoord is een levendige wijk gelegen aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Het is vooral bekend om De Kuip, het iconische voetbalstadion van Feyenoord. Naast sport heeft de wijk ook diverse culturele attracties, waaronder het kunstcentrum “Fenixloods” en de “Afrikaandermarkt”, een van de grootste openluchtmarkten van Nederland.

Charlois

Charlois is een wijk in het zuiden van Rotterdam en staat bekend om zijn diverse bevolkingssamenstelling. Het heeft een mix van historische en moderne architectuur en biedt een scala aan voorzieningen, waaronder parken, winkelcentra en sportfaciliteiten. Het Zuiderpark, het grootste park van Rotterdam, bevindt zich ook in Charlois.

IJsselmonde

IJsselmonde is een wijk die wordt begrensd door de Nieuwe Maas en de Oude Maas. Het is een groen gebied met veel parken en recreatiegebieden, zoals het Park de Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord. IJsselmonde heeft een mix van woongebieden en industriegebieden en is gemakkelijk bereikbaar via de Van Brienenoordbrug.

Delfshaven

Delfshaven is een historische wijk in het westen van Rotterdam. Het heeft een schilderachtige sfeer met zijn grachten, oude pakhuizen en historische gebouwen. Delfshaven is ook bekend vanwege zijn culturele diversiteit en levendige kunst- en muziekscene. De Pelgrimskerk en de molen “De Distilleerketel” zijn enkele van de bekendste bezienswaardigheden.

Prins Alexander

Prins Alexander is een wijk in het oosten van Rotterdam en een van de nieuwste ontwikkelingen van de stad. Het bestaat uit verschillende buurten en heeft een gevarieerd woningaanbod. Het bekendste kenmerk is het grote Alexandrium Shopping Center, een van de grootste winkelcentra van Nederland. Prins Alexander heeft ook mooie recreatiegebieden, zoals het Kralingse Bos en de Zevenhuizerplas.

Rotterdam-Noord

Noord is een wijk die zich uitstrekt over het noordelijke deel van Rotterdam, aan de overkant van de Nieuwe Maas. Het is een dynamisch gebied met een mix van woonwijken, industriegebieden en groene ruimtes. In Noord vind je ook bezienswaardigheden zoals de Van Nellefabriek, een UNESCO-werelderfgoed, en het bruisende ZOHO-gebied, dat bekend staat om zijn creatieve industrie en start-upscene.

Kralingen-Crooswijk

Kralingen-Crooswijk is een wijk die bekend staat om zijn mooie architectuur, groene lanen en historische charme. Het bevat de populaire woonwijk Kralingen, waar de Erasmus Universiteit Rotterdam is gevestigd. In Kralingen-Crooswijk vind je ook het Kralingse Bos, de Kralingse Plas en de gezellige Lusthofstraat, een levendige straat met diverse winkels en restaurants.

Hillegersberg-Schiebroek

Hillegersberg-Schiebroek is een wijk in het noorden van Rotterdam en staat bekend om zijn rustige en groene omgeving. Het is een aantrekkelijke woonwijk met veel parken, waaronder het Lage Bergse Bos en het Wilgenplaspark. Hillegersberg-Schiebroek heeft ook een charmant oud centrum met diverse winkels, boetieks en restaurants.

Overschie

Overschie is een historische wijk in het noordwesten van Rotterdam. Het heeft een dorps karakter met zijn oude gebouwen, smalle straatjes en bruggen. Overschie wordt doorkruist door de Delftse Schie en heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk en de historische molen “De Speelman”.

Hoogvliet

Hoogvliet is een wijk en voormalige gemeente in het zuidwesten van Rotterdam, gelegen op de noordoever van de Oude Maas. Het is een van de groenste gebieden van Rotterdam, met veel parken en natuurgebieden. Hoogvliet heeft ook een modern winkelcentrum, theater Zuidplein, en het Ruigeplaatbos, een populair recreatiegebied voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Bekijk ook:

Top 10 attracties in Rotterdam

Bedrijventerreinen in Rotterdam

Koffie drinken in Rotterdam

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Stuur mij dan een appje!

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.