SEO Rotterdam 

Op zoek naar een SEO specialist in Rotterdam?

Simply Rank helpt jouw bedrijf met online vindbaarheid. Wil je SEO uitbesteden of SEO advies ontvangen?
Lees er meer over op deze pagina.

Wat is SEO of zoekmachine optimalisatie?

SEO staat voor search engine optimization. In het Nederlands spreken we dan vaak over zoekmachine optimalisatie of simpelweg SEO.

Er zijn natuurlijk tientallen zoekmachines, maar met een marktaandeel van ruim 90% hebben we het natuurlijk over de zoekmachine van Google.

Met SEO of zoekmachine optimalisatie werken we voor de lange termijn aan het verbeteren van posities binnen de organische zoekresultaten in Google. Of je nu lokaal gevonden wilt worden in Rotterdam of juist landelijk of internationaal, met ruim 10 jaar ervaring ben je bij Simply Rank aan het juiste adres!

SEO Rotterdam

Zoekmachine optimalisatie of SEO is een online marketing kanaal dat extreem waardevol is omdat het één van de weinige kanalen is waarbij mensen zelf op zoek gaan naar producten en/of diensten. Omdat iedere markt in regio Rotterdam anders is, beginnen we altijd met een uitgebreide SEO scan. Welke zoekwoorden zijn belangrijk voor jouw bedrijf? Tegen welke concurrenten nemen we het daarbij op? Al deze zaken zijn belangrijk voor de SEO specialist om te bepalen waar de kansen liggen voor je bedrijf in regio Rotterdam. Ook baseren we hier onze tarieven op.

Bij een SEO traject is deze eerste stap cruciaal omdat geen enkel zoekwoord of markt hetzelfde is. Simpel gezegd is SEO een wedstrijd. En in deze wedstrijd is het cruciaal om te weten tegen wie we het opnemen.

Zo zal ons SEO bedrijf voor een accountant die voornamelijk geïnteresseerd is in lokale vindbaarheid in Rotterdam, minder concurrentie hebben dan een accountantskantoor dat door heel Nederland gevonden wil worden. Doorgaans is er voor lokale zoekmachine optimalisatie minder concurrentie.

Toch zijn er bij lokale SEO ook grote verschillen. Zo zullen we voor een accountant in regio Rotterdam waarschijnlijk veel meer moeite moeten doen om een goede vindbaarheid in Google te realiseren dan voor een accountant in Ridderkerk. De concurrentie voor lokale SEO ligt veel hoger, simpelweg omdat het een grotere stad is.

search engine optimization
rotterdam

Hoe werkt Google SEO of zoekmachine optimalisatie Rotterdam?

In Google kunnen 10 websites organisch op de eerste pagina worden getoond. Nadat we de SEO zoekwoorden weten die voor jouw bedrijf of organisatie in Rotterdam belangrijk zijn, zullen we de website grondig analyseren en voeren we een uitgebreide SEO audit uit. Ook wel bekend als een SEO scan. We analyseren je website en ‘reverse engineeren’ de concurrenten die al in de top 10 scoren.

De concurrenten die al in de top 10 van Google scoren vertellen ons exact wat Google wil zien voor de optimalisatie. Nadat de SEO audit is uitgevoerd door onze SEO experts hebben we een redelijk beeld van wat er nodig is om de vindbaarheid in Google te verbeteren voor jouw markt. Nu kan de SEO campagne van start! 

We beginnen met het schrijven van SEO content en voegen dit toe aan belangrijke pagina’s, of we creëren nieuwe SEO pagina’s met de content. Meestal kunnen we de content zelf toevoegen in een CMS systeem. De nieuwe pagina’s zijn dan in lijn met het webdesign van jouw site. Soms zullen we de hulp van het webdevelopment team nodig hebben.

Voor de teksten werken met diverse copywriters die kwalitatieve content schrijven. De teksten worden SEO vriendelijk geschreven en voorzien van de juiste optimalisatie technieken. Daarnaast zorgen de copywriters voor duidelijke communicatie en zorgen ze ervoor dat de teksten naadloos aansluiten bij jouw business.

Vervolgens gaat de technische SEO optimalisatie van start. De titels, meta descriptions, structuur, website snelheid, interne links, sitemaps en afbeeldingen worden geoptimaliseerd door de SEO consultant. Nadat Google de nieuwe content en optimalisaties heeft verwerkt, zien we hier vaak al de eerste resultaten zichtbaar worden. 

De volgende stap is essentieel bij SEO optimaliseren, dat is linkbuilding. Dit is een belangrijk onderdeel om je website en het aantal bezoekers te laten groeien. Dit zorgt ervoor dat Google je website nog meer gaat waarderen. Door in te zetten op linkbuilding verkrijgt je website de juiste links, ook wel backlinks genoemd.

Dit zijn externe websites die aan je website refereren middels een link. Hiermee bouwt je website SEO autoriteit op. In het linkbuilding proces benaderen we relevante websites voor een link. Hierbij kan gedacht worden aan linkbuilding via blogs, nieuwswebsites of andere type sites.

We behalen hier de afgelopen jaren zeer goede resultaten mee voor onze klanten. De linkbuilding specialist Rotterdam zet dit proces in gang en werkt eraan om de posities van je website in Google te verbeteren! 

SEO strategie – van content tot linkbuilding

Als SEO bureau Rotterdam werken wij volgens onderstaand stappenplan

SEO zoekwoorden onderzoek

SEO scan & zoekwoorden onderzoek in Rotterdam

Voor Rotterdam SEO zullen onze ervaren SEO specialisten een onderzoek uitvoeren om belangrijke zoekwoorden te achterhalen die potentiële klanten intypen in Google Search.

concurrentie analyse Rotterdam

SEO concurrentie analyse in Rotterdam

De websites van je concurrenten in Rotterdam worden middels een SEO scan binnenstebuiten gekeerd om te bekijken welke SEO strategieën en online marketing technieken worden toegepast. Op basis hiervan maken we een SEO strategie.

On-page SEO

Content & On-page SEO

Op basis van de SEO zoekwoorden en concurrentie in Rotterdam worden bestaande pagina’s op je website on-page geoptimaliseerd of nieuw gecreëerd en sturen we aan op een betere positie in Google. 

technische SEO

Technische SEO optimalisatie

De ‘achterkant’ van je website wordt SEO geoptimaliseerd. Denk hierbij aan de code, interne link structuur en snelheid van de website. Allemaal belangrijk voor SEO!

linkbuilding Rotterdam

Off-page SEO / linkbuilding

Nadat je website On-Page geoptimaliseerd is, gaan we externe links aanvragen voor de website. Ook wel linkbuilding of off-page zoekmachine optimalisatie genoemd. Dit onderdeel is van groot belang!

SEO monitoring

SEO monitoring

Als Rotterdam SEO bureau monitoren we constant waar je website staat gepositioneerd in Google en sturen bij. Eventueel breiden we uit naar meerdere SEO zoekwoorden.

Veelgestelde vragen over SEO specialist

Hieronder antwoorden op de veelgestelde vragen over SEO die wij regelmatig horen

Hoe kan een SEO specialist mijn bedrijf helpen?

Een SEO specialist uit Rotterdam of SEO bureau helpt je bedrijf met het (lokaal) verhogen van de posities worden in Google voor belangrijke zoektermen. Een SEO specialist als Simply Rank kan hierbij helpen. 

Wat doet een bureau als Simply Rank?

Om een goede vindbaarheid in Google te realiseren beginnen wij met het uitvoeren van een onderzoek. Ons SEO bureau begint altijd met een gesprek met de klant. Aan de hand van dit gesprek gaan we vervolgens een zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Ook bekijken we waar je online website scoort. Als online marketingbureau brengen we de kansen voor je bedrijf in kaart en presenteren een op maat gemaakt plan om hoger in de ranking van Google te komen. Iedere markt is namelijk anders. Is er in jouw markt sterke SEO concurrentie op het? Is er voldoende zoekvolume op de belangrijke zoekwoorden? Zodra we alles hebben geanalyseerd zullen wij een SEO strategie uitwerken en een plan opstellen. Dit plan bestaat uit het optimaliseren van de website, schrijven van nieuwe content en het aanvragen van externe verwijzingen (linkbuilding). 

Wat kost het inschakelen van een SEO expert in Rotterdam?

Als wij na een grondige analyse van de website en markt vertrouwen hebben dat we je kunnen helpen om de online vindbaarheid te verbeteren middels zoekmachine optimalisatie, zullen we een uitgebreide offerte uitbrengen voor een samenwerking. De investering is altijd afhankelijk van de omvang van het project en de benodigde SEO Rotterdam werkzaamheden.

Interesse in een samenwerking?

Wil je weten wat Simply Rank op het gebied van SEO in Rotterdam of online marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan zeker contact op voor meer informatie.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Neem dan contact op voor meer informatie.

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.