google adwordsAls je wilt starten met online marketing om ervoor te zorgen dat je business gaat groeien, kun je bijna niet om Google Adwords heen. Het is het advertentieplatform van Google. In dit artikel een uitleg over wat Google Adwords is en wat je er als bedrijf mee kunt. Adwords is dus iets anders als seo advies Rotterdam, waarbij de focus ligt op het organische gedeelte in Google.

Adverteren in Google

Laten we beginnen bij de basis.

Wanneer een potentiële klant zoekt naar een product of dienst in Google, maakt die gene gebruik van zoekwoorden (ook wel keywords genoemd). Aan de hand van een voorbeeld zal ik dit proberen duidelijk te maken.

Laten we een makelaarskantoor uit regio Rotterdam als voorbeeld nemen.

Stel, je woont in de regio Rotterdam en wilt je huis verkopen maar je hebt nog geen makelaar gevonden. Wat doe je dan? De kans is groot dat je in Google zoekt naar ‘makelaar Rotterdam‘ of ‘makelaarskantoor Rotterdam‘ om een aantal geschikte bedrijven te vinden.

Die termen die je intypt in Google zijn zoekwoorden of keywords.

Het makelaarskantoor kan advertenties aan jouw tonen via Google Adwords. Iedere keer dat iemand op de advertentie klikt, wordt er een bedrag in rekening gebracht. Dit werkt met een biedsysteem. Het adverteren in Google wordt overigens ook wel Search Engine Advertising genoemd, of kort SEA. Dit is dus iets anders als SEO.

Diverse makelaarskantoren kunnen tegen elkaar opbieden. De hoogste bieder krijgt de beste plek in de resultaten. De tarieven per klik staan dus ook niet vast en kunnen gaan stijgen naarmate er meer vraag dan aanbod is. Het zou zomaar kunnen dat een makelaar uit Amsterdam veel meer moet betalen per klik, de tarieven zijn per zoekwoord. En als de vraag daar hoger is, dan stijgen ook de kosten per klik.

Adverteren is natuurlijk altijd een investering die zichzelf zou moeten terugverdienen.

Een advertentie tonen via Google Adwords aan iemand die specifiek zoekt naar je producten of diensten is natuurlijk de meest relevante vorm van adverteren. Deze mensen zijn immers zelf op zoek naar de diensten of producten.

Daarnaast zullen er enkel kosten in rekening worden gebracht wanneer iemand daadwerkelijk op de advertentie klikt, in tegenstelling tot traditionele vormen van adverteren (zoals bijvoorbeeld print).

Een eerste Adwords campagne opzetten

De grootste inkomstenbron voor Google is het Adwords platform. In 2016 bedroeg de winst van Q2 maar liefst 4,9 miljard Dollar (bron), je kunt je dus voorstellen dat Google er alles aan doet om nieuwe adverteerders aan te trekken.

Het is dan ook redelijk eenvoudig om je eerste basis campagne op te zetten.

Aanmelden voor Google Adwords kan via: https://adwords.google.com/home/

Hiervoor heb je een Google account nodig, aanmaken van zo’n account kan via dezelfde pagina.

Nadat je bent aangemeld krijgt je alle hulp van Google en is het redelijk eenvoudig om je eerste Google Adwords campagne online te krijgen.

Je wilt natuurlijk dat je advertenties zoveel mogelijk kliks, nieuwe leads en klanten opleveren. En dat je budget zo efficiënt mogelijk ingezet wordt. Voor een volledig geoptimaliseerde Adwords campagne helpen wij je graag verder.

Interesse in meer leads via je website?

Je bedrijf ook beter vindbaar maken in de zoekresultaten van Google om zo meer leads en verkopen te genereren via het internet? Neem dan contact met ons op.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Stuur mij dan een appje!

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.