Als je bezig bent met de groei van je bedrijf, dan heb je ongetwijfeld wel eens van de term content marketing gehoord. Maar wat is dit nu precies en hoe kan het ervoor zorgen dat jouw bedrijf meer leads en klant gaat genereren?

Een beknopte definitie van content marketing: Het maken en verspreiden van waardevolle en relevante content voor een specifieke doelgroep met met als uiteindelijke doel deze om te zetten naar betalende klanten.

Wat is content?

wat is content marketingContent betekent letterlijk ‘inhoud’. Iedere vorm van informatie kan dus als content ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan (blog) artikelen, video’s, infographics, PDF’s, berichten op social media & e-mails.

Bij content marketing is het vooral belangrijk dat er gekeken wordt naar wat de consument / markt wil en hier informatie voor beschikbaar te stellen. De focus ligt dus niet zozeer op jouw producten of diensten, maar op de problemen en wensen van de markt.

Door een potentiële klant te voorzien van goede en informatieve content waar hij/zij ook daadwerkelijk iets aan heeft, zorg je ervoor dat je als de autoriteit op dat gebied gezien wordt. Je bouwt zo een langdurige band op met deze prospects en wordt zo gezien als de autoriteit in een bepaalde branche. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer verkopen gaat realiseren.

Een voorbeeld..

Notariskantoor Jansen verzorgt allerhande notarieele diensten. Onder andere het opstellen van testamenten, regelen van koopaktes en het oprichten van B.V’s. De notaris besluit om content marketing toe te gaan passen. Op zijn website geeft hij uitgebreide informatie over wat je zelf al kunt regelen als je een woning gaat aanschaffen.

Of wanneer het interessant wordt om een B.V. op te richten en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Deze artikelen vol nuttige informatie verstrekt hij geheel kosteloos op zijn website. Daarnaast neemt hij iedere week een nieuwe video op vol met informatie over al deze onderwerpen en plaatst deze video’s op Youtube en hij deelt deze video’s op zijn social media kanalen.

Mensen die interesse hebben in deze onderwerpen komen vervolgens in aanraking met zijn artikelen en video’s. Deze zijn van zeer goede kwaliteit en de mensen hebben er daadwerkelijk iets aan. Hierdoor ontstaat er een band met notariskantoor Jansen.

Wanneer iemand vervolgens een woning gaat kopen, of een B.V. gaat oprichten is de kans groot dat deze persoon dit door notariskantoor Jansen laat doen. De notaris heeft zo een nieuwe klant aan zich gebonden door enkel goede en waardevolle informatie te verspreiden.

Dit is de essentie van content marketing en het is in vrijwel iedere branche toe te passen. Dus ook in uw branche!

Content marketing & SEO

Content marketing & SEO gaan hand in hand, Google is namelijk dol op websites die waardevolle en unieke content laten zien. Google’s doel is namelijk om de gebruiker een zo goed mogelijke ervaring te geven. Waardevolle content waar je daadwerkelijk iets aan hebt helpt hierbij.

Als je met content marketing wilt gaan starten, is het aan te raden om dit te combineren met zoekmachine optimalisatie burea Rotterdam. Door een goed zoekwoordenonderzoek uit te voeren, kun je erachter komen waar je doelgroep precies naar op zoek is. Je kunt vervolgens de content gaan produceren rond deze onderwerpen. Door de content op de juiste manier te optimaliseren, zorg je direct voor dat je meer bezoekers naar je website krijgt.

Content hergebruiken

Als je dit succesvol in wilt gaan zetten, is het vooral belangrijk dat je unieke en waardevolle content gaat produceren. Je kunt ervoor kiezen om zelf artikelen te gaan schrijven over bepaalde onderwerpen, maar dit kun je ook overlaten aan een copywriter of tekstschrijver.

Wil je veel content produceren? Dan kun je content hergebruiken, dat werkt als volgt: stel je hebt een informatief artikel geschreven voor op je website. Van dit artikel kun je vervolgens een video maken en je kunt het artikel omzetten in een gesproken bericht. De informatie in de content is dan wel dan gelijk, maar je kunt het nu wel verspreiden naar diverse platformen. Laat je creativiteit hier vooral op los!

Interesse in meer bezoekers naar uw website?

Wilt u meer gerichte bezoekers naar uw website verkrijgen? Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Stuur mij dan een appje!

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.