Simply Rank Insider – Juli 2016

geschreven doorEdwin on augustus 1, 2016

Dit is de eerste blogpost in de maandelijks terugkerende rubriek Simply Rank Insider. In deze rubriek geef ik een kijkje in hoe de maand er uitzag bij Simply Rank. Laten we beginnen..

De maand begon met koffie (ook bekend als ‘SEO fuel’)

In de afgelopen 3 – 4 jaar ben ik koffie enorm gaan waarderen.  Als je aan het jongleren bent met titel tags, alt tags, backlinks & anchor text dan moet je scherp zijn. Begin van de maand heb ik dan ook een nieuwe machine aangeschaft. Een perfect apparaat (met verse bonen) om heerlijke espresso’s en cappuccino’s mee te zetten. Ik kan het iedereen aanraden, de koffie is echt 10x lekkerder dan mijn vorige apparaat welke geen gebruik maakte van verse bonen.

koffie

Espresso, dubbele espresso & cappuccino (ook bekend als ‘SEO fuel’) in een handomdraai met dit geniale apparaat.

Facebook Pagina

Naast SEO, is mijn tweede focus Facebook marketing. Ik ben al een tijdje actief met adverteren op Facebook, door mensen die op mijn site geweest zijn een advertentie te laten zien (retargeting). Hier heb ik veel goede resultaten mee geboekt en ik heb een aantal van mijn klanten ook geholpen om dit op te zetten, met zeer goede resultaten. Retargeting staat echter los van de Facebook pagina van Simply Rank.

Deze maand ben ik naast retargeting op Facebook ook begonnen met het opbouwen van de Facebook pagina voor Simply Rank. Ik ben begonnen met het verzamelen van likes, middels een advertentiecampagne op Facebook. De pagina heeft op het moment van schrijven zo’n 130 likes in zo’n 2 weken. Zeker niet slecht, maar het doel is om rond het einde van het jaar zo’n 1000 likes te hebben. Op de pagina deel ik nieuws over SEO, online marketing & ondernemen. Like de pagina om op de hoogte te blijven: https://www.facebook.com/simplyrank/

Nieuwe rankings zetten door

Dagelijks ben ik natuurlijk met verschillende SEO projecten bezig, waar mijn passie ligt. Ik werk zowel aan klanten projecten als mijn eigen SEO projecten.

Deze maand vele verbeteringen gerealiseerd, hieronder een kleine greep uit de behaalde resultaten voor juli.

Hieronder een screenshot van een verbetering van positie 2 naar positie 1. Dit lijkt misschien niet veel, maar een dergelijke verbetering zorgt doorgaans voor een aanzienlijke verhoging in het aantal bezoekers. Deze klant ziet dan ook een flinke toename aanvragen binnenstromen via zijn website:

 

seo ranking

Van positie 2 naar positie 1 zorgt voor een aanzienlijke stijging in het aantal aanvragen voor deze klant (lokaal zoekwoord met een maandelijks zoekvolume van 1900).

 

Hieronder een screenshot van een website die in juli de eerste pagina heeft bereikt. Dit is een landelijk zoekwoord in de gezondheidsbranche. Het zal niet lang meer duren voordat de top 3 bereikt zal worden:

seo verbetering

Van positie 18 naar positie 9 in de maand juli. Dit betreft een landelijk zoekwoord met een maandelijks zoekvolume van 3600.

 

Hieronder een leuk voorbeeld van een project waar ik pas mee gestart ben. Dit project is eind juni van start gegaan. Nadat de on-page SEO Rotterdam in orde was gebracht, is het link proces begonnen. Er is een mooi resultaat behaald in slechts 1 maand tijd:

 

seo

Van positie 40 naar positie 11. Een vrij snel resultaat voor dit landelijke zoekwoord met een zoekvolume van 3000. De website zal waarschijnlijk volgende maand al de eerste pagina bereiken!

SEO whitepaper

Naast de reguliere SEO werkzaamheden zoals on-page optimalisatie, zoekwoorden onderzoek & linkbuilding ben ik deze maand druk geweest met het schrijven van een whitepaper over lokale vindbaarheid in Google. Dit zal binnenkort gratis te downloaden zijn via de website. Blijf de site dus in de gaten houden (of like de Facebook page).

Al met al was juli was een zeer productieve maand met mooie nieuwe projecten en veel espresso’s en cappuccino’s 🙂 !

P.S. vergeet niet de Facebook pagina te liken >> https://www.facebook.com/simplyrank/