Penguin 3.0 Update

geschreven doorEdwin on oktober 20, 2014

Afgelopen weekend (18-10-2014) heeft Google na meer dan een jaar een nieuwe Penguin Update gedaan. Penguin 3.0. Deze update is inmiddels door Google bevestigd. Een Penguin update heeft altijd te maken met de inkomende links naar uw website. In vorige Penguin updates ging dit altijd over het percentage “keyword links” naar uw website.

google penguin 3.0Een voorbeeld: uw website moest bijvoorbeeld scoren voor het zoekwoord “SEO Rotterdam” (een zoekwoord waar ik persoonlijk erg goed voor scoor). Wanneer een groot deel van de inkomende links naar uw website deze tekst als anchortext hadden, werd dit gezien als manipulatief en kon u een penalty van Google Penguin verwachten.

Het is nog te vroeg om te zeggen waar deze update exact naar kijkt, maar de eerste signalen (en mijn data) lijken in dezelfde richting te wijzen. Als uw Google posities of organische verkeer na het weekend van 18-10-2014 ineens sterk zijn ingezakt, is de kans groot dat u met deze update te maken heeft. In de meeste gevallen zakt u enkele pagina’s terug en in het verkeer sterk verminderd.

Is er een oplossing voor Penguin 3.0?

Als uw verkeer drastisch is gezakt kan dit voelen als oneerlijk. U zult toch uw bedrijf moeten blijven runnen, en veel mensen stappen dan ook over naar bijvoorbeeld Adwords. Tegelijkertijd is het belangrijk om te werken aan het verwijderen van deze Penguin 3.0 penalty.

Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Ten eerste moet uw link profiel worden opgeruimd. Een taak die u het beste aan een professional kunt overlaten. Daarnaast heb ik een underground uber geheime Penguin fix beschikbaar die in 80% van de gevallen uw website weer terug kan krijgen. Als u hulp nodig heeft bij het verwijderen van uw Penguin 3.0 penalty, neemt u dan contact met mij op:

[easy_contact_forms fid=13]