Vrijwel alle ondernemers die ik spreek willen meer bezoekers naar de website krijgen. Logisch natuurlijk, want meer bezoekers resulteert in meer aanvragen via de website wat weer resulteert in een stijgende omzet.

Er is natuurlijk nog een groot verschil tussen soorten bezoekers. Gerichte bezoekers (dat zijn mensen die specifiek op zoek zijn naar de producten of diensten van je bedrijf) zijn dan ook het meest waardevol voor een onderneming.

Verschillende traffic bronnen

Er zijn verschillende manieren om gerichte bezoekers naar een website te trekken. In dit artikel zet ik een aantal populaire traffic bronnen op een rijtje.

Zoekmachine optimalisatie

Bij Simply Rank specialiseren wij ons in het beter vindbaar maken van een website in het organische gedeelte van Google, dat zijn dus de echte resultaten in de zoekresultaten. Niet de advertenties. Door de structuur, content en inkomende links voor een website te optimaliseren kan de vindbaarheid in Google aanzienlijk beter worden gemaakt. Zoekmachine optimalisatie of SEO kan zorgen voor veel gerichte bezoekers van hoge kwaliteit. Ook als uw onderneming lokaal opereert kan dit er met lokale SEO een goede vindbaarheid in uw gebied worden gerealiseerd, bijvoorbeeld bezoekers uit regio Rotterdam.

Google Adwords / SEA

Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Dit wordt ook wel Search Enginge Advertising genoemd, of kortweg SEA. Door Google per klik voor specifieke zoekwoorden te betalen kunnen er gerichte bezoekers worden gerealiseerd voor een website. De advertenties zullen direct worden getoond zodra de betaling heeft plaatsgevonden.

Facebook Advertising

social media advertisingNaast het adverteren in de zoekmachines, is het ook mogelijk om te adverteren op het social media platform Facebook. In veel gevallen zal er per klik worden afgerekend. Het grote verschil met Google is dat deze mensen niet zelf zoeken naar bepaalde zoektermen (producten of diensten). Wel geven veel mensen op Facebook interesses in, op die manier kan de doelgroep dus vaak ook bereikt worden. Andere social media platformen zoals Twitter, LinkedIn & Instagram bieden ook de mogelijkheid om te adverteren.

E-mail marketing

Wanneer een bedrijf een groot e-mailbestand heeft met bestaande klanten of mensen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief, kan dit ook een goede traffic bron zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuw bericht op de blog / website van het bedrijf is geplaatst kan er simpelweg een e-mail worden gestuurd naar de lijst. Zo kunnen er direct meer bezoekers naar de website gestuurd worden.

Interesse in meer bezoekers naar uw website?

Wilt u meer gerichte bezoekers naar uw website verkrijgen? Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Stuur mij dan een appje!

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.