Sommige ondernemers die ik spreek denken dat bloggen alleen iets is voor hippe tieners of dat het heel veel tijd in beslag neemt, zonder dat er resultaat mee behaald wordt. Toch is een blog bijhouden op een bedrijfswebsite zeker een goed idee.

Natuurlijk is het belangrijk om wat tijd te investeren in het schrijven van de artikelen, maar dit hoeft echt geen dagtaak te zijn. Uiteraard kan ook iemand anders de artikelen schrijven, zodat er nog minder tijd aan besteed hoeft te worden. Naast dat een blog een goede manier om te communiceren met uw huidige klanten en potentiële klanten, is het tevens goed voor de zoekmachine optimalisatie van uw website.

Maar waar moet ik dan over bloggen?

Bloggen kan natuurlijk over van alles en nog wat gaan. U zou een persoonlijke insteek kunnen nemen en bijvoorbeeld iedere week een stukje kunnen schrijven over uw bevindingen in het bedrijf. Wat heeft u geleerd? Zijn er leuke dingen gebeurd die u wilt delen met de wereld? Daarnaast kunt u ook een andere insteek nemen en zorgen voor artikelen waar men daadwerkelijk iets mee kan (waarde bieden). Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan “How To” artikelen gerelateerd aan uw branche.

Een aantal voorbeelden om u wat inspiratie te geven:

Een rijschool zou bijvoorbeeld tips kunnen geven over hoe er brandstof bespaard kan worden door de bandenspanning op peil te houden. Maar ook kan een rijschool bloggen over het nieuwe theorie examen van het CBR.

Een notariskantoor kan bijvoorbeeld bloggen over waarom een testament belangrijk is om op te laten stellen. Of waarom het voor mensen die gaan samenwonen (en niet getrouwd zijn) belangrijk is om een samenlevingsovereenkomst te laten maken.

De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Een linkbuiding specialist rotterdam kan u ook adviseren over hoe bloggen kan helpen met het verkrijgen van links. Hopelijk heeft u door bovenstaande voorbeelden een aantal ideeën gekregen voor uw eigen branche.

Bloggen & SEO

Regelmatig een bericht op uw blog plaatsen heeft een aantal grote voordelen voor SEO.

Meer content: Google is dol op content. Wanneer u regelmatig een bericht op uw blog plaatst, zorgt dit ervoor dat er steeds meer artikelen worden opgenomen in de index. Meer content op de website is in de regel dan ook eigenlijk altijd beter. Doordat een website meer content in de vorm van artikelen bevat, ontstaan er meer mogelijkheden om gevonden te worden.

Up-to-date website: Regelmatig een nieuw artikel plaatsen op een website zorgt ervoor dat Google uw website steeds vaker bezoekt. Uw website blijft up to date en dat is iets wat Google waardeert. De gedachten hierachter is dat een website die regelmatig nieuwe content plaatst beter moet zijn dan een website die al jaren niets veranderd heeft. En daar zit natuurlijk wel wat in.

Interne links: In de artikelen die op uw blog geplaatst worden, kunnen interne links opgenomen worden naar uw meest belangrijke pagina’s. Dit zorgt ervoor dat deze pagina’s extra waarde doorgestuurd krijgen. Dit kan een gunstig effect hebben op posities binnen de zoekresultaten in Google.

Wanneer gaat u starten met bloggen voor uw bedrijf?

Ik hoop dat u overtuigd bent en het nut van bloggen in bent gaan zien. Vaak is het een kwestie van een nieuwe routine ontwikkelingen of iemand binnen het bedrijf verantwoordelijk stellen voor het bijhouden van de blog. U zou bijvoorbeeld kunnen starten met 1 keer per week een artikel plaatsen op de blog. Dat lijkt misschien niet veel, maar binnen 2 maanden heeft u dan al 8 artikelen op uw blog staan! Wanneer gaat u van start met bloggen?

 

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Neem dan contact op voor meer informatie.

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.