Google mijn bedrijf verwijderen, zo doe je dat

geschreven doorEdwin on maart 10, 2017 in google-mijn-bedrijf with no comments

Google Mijn Bedrijf is eigenlijk onderdeel van Google maps. Ondernemers kunnen hun bedrijf hier aanmelden en worden zo letterlijk op de kaart gezet. Voor vrijwel ieder bedrijf is het dan ook buitengewoon belangrijk om zich hier aan te melden. Het kan voor meer bezoekers en uiteindelijk ook verkopen zorgen.

Maar het komt natuurlijk ook voor dat je de listing in Google mijn bedrijf juist wilt sluiten, bijvoorbeeld omdat het bedrijf niet meer bestaat, er een dubbele listing is of om een andere reden. Er bestaat nog wel eens wat verwarring over Google Mijn Bedrijf verwijderen, dus in dit artikel een stap voor stap uitleg.

Verschillende scenario’s

Er zijn verschillende scenario’s in deze situatie. Een Google Mijn Bedrijf listing is namelijk altijd door iemand aangevraagd, hiervoor is een Google / G-mail account nodig.

Je hebt nog toegang tot het account: wanneer je nog toegang hebt tot het account is het sluiten redelijk eenvoudig.

  • Selecteer in je account het bedrijf dat gesloten moet worden
  • Klik op ‘bewerken’ zoals hieronder aangegeven:

google mijn bedrijf sluiten

 

  • Nu heb je aan de rechterkant de keuze uit ‘markeren als permanent gesloten’ of ‘vermelding verwijderen’. Bij de eerste optie blijft de vermelding in Google maps bestaan, maar komt erbij te staan dat deze permanent gesloten is. Bij de andere optie zal de listing volledig verwijderd worden:

gesloten of verwijderen

 

Je hebt geen toegang meer tot het account: Het komt in de praktijk ook voor dat je geen toegang meer tot het account hebt. Misschien heeft een SEO bureau Rotterdam de aanvraag gedaan of een personeelslid dat inmiddels niet meer werkzaam is bij de organisatie. Of je weet simpelweg niet meer hoe dat destijds gegaan is. Als je nog wel weet wie de aanvraag precies gedaan heeft, dan kun je natuurlijk even contact opnemen met die persoon / bedrijf met het verzoek om de listing te sluiten of te verwijderen.

Mocht niemand de inloggegevens meer weten, dan is er nog een andere mogelijkheid om het bedrijf toch te sluiten. Dit vereist echter wel wat geduld, het team van Google maps / Google Mijn Bedrijf moet er dan namelijk handmatig naar kijken en een besluit nemen of het bedrijf inderdaad gesloten kan worden.

Dat werkt als volgt: Typ in Google.nl de naam van het bedrijf in. Als het goed is komt nu aan de rechterkant een kaartje te staan met de bedrijfsinformatie. Klik nu helemaal rechts onderin het kaartje op het kleine woordje ‘feedback’, zoals hieronder aangegeven:

simply rank bedrijf

Je kunt vervolgens aangeven dat het bedrijf permanent gesloten is en de bewerking voorstellen. Soms zal het bedrijf direct worden aangemerkt als permanent gesloten, maar het komt ook voor dat het team van Google Mijn Bedrijf er eerst handmatig naar moet kijken. Geef het een paar weken en controleer het nogmaals.

permanent sluiten google mijn bedrijf