Social Ads

Uw producten of diensten bij precies de juiste doelgroep onder de aandacht brengen op de bekende social media platformen.

Zo gaan we te werk

Het volgende stappenplan wordt gehanteerd bij advertentiecampagnes op social media platformen

Doelgroep definiëren

Wie zijn de mensen die uw product of dienst gebruiken? Welke interesses hebben ze? Welke leeftijd? Welke regio? We definiëren een doelgroep die aansluit bij uw product of dienst.

Landingspagina

Doorgaans sturen we mensen vanaf social media naar uw website toe. Als er nog geen goede pagina beschikbaar is op uw website, kunnen we helpen om deze te creëren. 

Copywriting

We schrijven een pakkende tekst die aansluit bij uw doelgroep ter promotie van uw dienst of product. Ook wel copywriting genoemd.

Creëren advertentie

De tekst, foto’s en/of video’s worden gecombineerd tot pakkende advertenties die worden getoond aan uw doelgroep op social media.

Monitoring campagnes

De lopende campagnes worden gemonitord en er wordt waar nodig bijgestuurd.

Uitbreiding

We kunnen de advertentiecampagnes uitbreiden naar andere doelgroepen, platformen en/of andere diensten of producten.

Wat zijn social ads?

We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat social media een belangrijke rol speelt in het leven van veel mensen. Op straat zie je iedereen naar zijn telefoon staren en eindeloos scrollen door social media. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig dan ook een profiel op de bekende social media platformen.

Op de platformen vullen mensen hun woonplaats, leeftijd, interesses, opleidingen etc. in. Op basis van deze informatie en complexe algoritmes kunnen de social media platformen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram vervolgens advertenties verkopen aan adverteerders of marketeers. Er kan zo een zeer specifieke doelgroep worden gedefinieerd om de advertentiecampagne aan te tonen.

Zo kan worden gedacht aan een campagne voor een aannemer die de diensten promoot onder mensen die net zijn verhuisd binnen een bepaalde regio. Of een sportschool die voor de uitbreiding van het ledenbestand een campagne voert onder mensen die interesse hebben in gezondheid en/of sport. Maar er kan ook gedacht worden aan de promotie van een specifieke vacature.

Er zijn vele toepassingen mogelijk, zowel in B2C als B2B markten. Wij helpen u graag bij het opzetten van een social media advertentiecampagne die aansluit bij uw doelgroep.

 

 

Interesse in een samenwerking?

Wilt u weten wat Simply Rank op het gebied van social ads voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie of een afspraak.