SEO Amsterdam

Simply Rank helpt jouw bedrijf met online vindbaarheid. Wil je SEO uitbesteden of advies over zoekmachine optimalisatie ontvangen? Lees er meer over op deze pagina.

Wat is SEO optimalisatie en hoe kan het jouw bedrijf helpen?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands spreken we dan vaak over zoekmachine optimalisatie. Er zijn natuurlijk tientallen zoekmachines, maar met een marktaandeel van ruim 90% hebben we het natuurlijk over de zoekmachine van Google.

Ben je voor jouw bedrijf of organisatie op zoek bent naar SEO Amsterdam of online marketing? Neem dan contact op.

Met SEO kan je website worden geoptimaliseerd voor Google. We werken voor de lange termijn aan het verbeteren van posities van relevante zoekwoorden binnen de organische zoekresultaten in Google. Of je nu lokaal gevonden wilt worden of juist landelijk of internationaal, met 10 jaar ervaring ben je bij Simply Rank aan het juiste adres! 

SEO Amsterdam is een online marketing kanaal dat extreem waardevol is omdat het één van de weinige kanalen is waarbij mensen zelf op zoek gaan naar producten en/of diensten. 

Omdat iedere markt anders is en we een persoonlijke aanpak hanteren, beginnen we altijd met een goed markt onderzoek. Welke zoekwoorden zijn belangrijk voor jouw bedrijf? Tegen welke concurrenten nemen we het daarbij op? Al deze zaken zijn belangrijk voor de SEO Amsterdam specialist om te bepalen waar de kansen liggen voor je bedrijf.

Bij een zoekmachine optimalisatie traject is deze eerste stap cruciaal omdat geen enkel zoekwoord of markt hetzelfde is. Simpel gezegd is SEO Amsterdam een wedstrijd. En in deze wedstrijd is het cruciaal om te weten tegen wie we het opnemen. Zo zal bijvoorbeeld een accountant die voornamelijk geïnteresseerd is in lokale vindbaarheid in Google minder concurrentie hebben dan een accountantskantoor dat landelijk gevonden wil worden.

Toch zijn er per regio ook grote verschillen. Zo zullen we voor een accountant in regio Amsterdam waarschijnlijk veel meer moeite moeten doen om goed vindbaar in Google te worden dan een accountant in Amstelveen. De concurrentie voor SEO Amsterdam ligt veel hoger, simpelweg omdat het een grotere stad is. Als SEO Amsterdam bureau helpen we onze klanten zowel met lokale, nationale als internationale vindbaarheid in Google.

 

SEO

In Google kunnen 10 websites organisch op de eerste pagina worden getoond. Nadat we de zoekwoorden weten die voor jouw bedrijf of organisatie belangrijk zijn, zullen we de website grondig analyseren en voeren we een uitgebreide SEO audit uit. Ook wel bekend als een SEO scan. We analyseren je website en ‘reverse engineeren’ de concurrenten die al in de top 10 scoren.

De concurrenten die al in de top 10 van Google scoren zijn in feite Google’s manier om ons exact te vertellen wat ze willen zien. Nadat de SEO audit is uitgevoerd door onze SEO experts hebben we een redelijk beeld van wat er nodig is om de vindbaarheid in Google te verbeteren voor jouw markt. Nu kan de SEO Amsterdam campagne van start! 

We beginnen met het schrijven van SEO content en voegen dit toe aan belangrijke pagina’s. We werken met diverse copywriters samen die pakkende teksten schrijven. De teksten worden middels on page optimalisatie SEO vriendelijk geschreven. Daarnaast zorgen de copywriters voor duidelijke communicatie en zorgen ze ervoor dat de teksten naadloos aansluiten bij jouw business.

Vervolgens gaat de technische optimalisatie van start. De titels, meta descriptions, structuur, website snelheid, interne links, sitemaps en afbeeldingen worden geoptimaliseerd door de SEO Amsterdam specialist. Nadat Google de nieuwe content en optimalisaties heeft verwerkt, zien we hier vaak al de eerste resultaten zichtbaar worden. 

De volgende stap is essentieel in het optimaliseren, dat is linkbuilding. Dit is een belangrijk onderdeel om je website en het aantal bezoekers te laten groeien. Google gaat je website namelijk pas echt waarderen en er organisch verkeer naartoe sturen als andere websites de website eerst waarderen. Dit gaat aan de hand van links, ook wel backlinks genoemd.

Dit zijn externe websites die aan jouw website refereren middels een link. Hiermee bouwen we online autoriteit op en hoe hoger de kwaliteit van de websites die naar je website linken / verwijzen, hoe meer SEO waarde je website krijgt. In het linkbuilding proces benaderen we relevante websites voor een link. Hierbij kan gedacht worden aan blogs, nieuwswebsites of andere type sites. We behalen hier de afgelopen jaren zeer goede resultaten mee voor onze klanten. Met linkbuilding zetten we dit proces in gang en werken we eraan om de posities van je website in Google te verbeteren! 

Zoekmachine optimalisatie strategie Simply Rank

SEO Amsterdam uitbesteden? Als SEO bureau werken wij volgens onderstaand stappenplan.

Zoekwoorden onderzoek

Onze ervaren SEO Amsterdam specialisten zullen een onderzoek uitvoeren om belangrijke zoekwoorden te achterhalen die potentiële klanten intypen in Google.

Concurrentie analyse

De websites van je concurrenten en de organische zoekresultaten worden binnenstebuiten gekeerd om te bekijken welke SEO strategieën en online marketing technieken worden toegepast. Op basis hiervan maken we een content strategie.

Content & On-page SEO

Op basis van de zoekwoorden en concurrentie worden bestaande pagina’s op je website on-page geoptimaliseerd of nieuw gecreëerd en sturen we aan op een betere positie in Google. 

Technische SEO optimalisatie

We optimaliseren de ‘achterkant’ van je website voor SEO. Denk hierbij aan de code, interne link structuur en snelheid van de website.

Off-page SEO

Nadat je website On-Page geoptimaliseerd is, gaan we externe links aanvragen voor de website. Ook wel linkbuilding of off-page zoekmachine optimalisatie genoemd. Een belangrijk onderdeel!

Monitoring

Als SEO bureau monitoren we constant waar je website staat gepositioneerd in Google en sturen bij. Eventueel breiden we uit naar meerdere zoekwoorden.

Veelgestelde vragen

Hieronder antwoorden op de vragen die wij regelmatig horen

Hoe kan een SEO specialist mijn bedrijf helpen?

Een SEO bureau in Amsterdam of een SEO specialist helpt je bedrijf met het (lokaal) beter vindbaar worden in Google voor belangrijke zoektermen. Een SEO specialist als Simply Rank kan hierbij helpen. 

Wat doet een SEO bureau als Simply Rank?

Om een goede vindbaarheid in Google te realiseren beginnen wij met het uitvoeren van een onderzoek. We beginnen altijd met een gesprek met de klant. Aan de hand van dit gesprek en gaan we vervolgens een zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Ook bekijken we waar jouw website scoort. We brengen de kansen voor je bedrijf in kaart en presenteren een op maat gemaakt plan. 

Iedere markt is namelijk anders. Is er in jouw markt sterke SEO concurrentie? Is er voldoende zoekvolume op de belangrijke zoekwoorden? Zodra we alles hebben geanalyseerd zullen wij een SEO strategie uitwerken en een plan opstellen. Dit plan bestaat uit het optimaliseren van jouw website, schrijven van nieuwe content en het aanvragen van externe verwijzingen (links). Als je nog geen website hebt, kunnen we je ook adviseren over het webdesign.

Wat kost het inschakelen van een SEO bureau in Amsterdam?

Als wij na een grondige analyse van de website en markt vertrouwen hebben dat we je kunnen helpen om de vindbaarheid te verbeteren middels SEO optimalisatie, zullen we een uitgebreide offerte uitbrengen voor een samenwerking. De investering is altijd afhankelijk van de omvang van het project en de benodigde SEO werkzaamheden. Neem contact op via e-mail voor meer informatie.

Interesse in een samenwerking?

Zoek je een SEO bureau in Amsterdam en wil je weten wat Simply Rank voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie of een afspraak.

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Neem dan contact op voor meer informatie.

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.