WordPress is een populair platform om een website op te bouwen. Alhoewel het platform is ontworpen om op te bloggen, wordt het tegenwoordig ook veel gebruikt om statische websites op te maken. WordPress is uitermate geschikt voor seo rotterdam. In dit artikel 4 essentiële (gratis) plugins die niet mogen ontbreken op uw website.

Yoast SEO

wordpress seoDe gratis plugin Yoast is een all-in-one SEO plugin waarmee het kinderlijk eenvoudig is om de on-page optimalisatie van een website in orde te maken. Deze plugin mag absoluut niet ontbreken. Wanneer een nieuwe landingspagina wordt toegevoegd, kan er een zoekwoord worden opgegeven. De plugin bekijk of de tekst goed is geoptimaliseerd en geeft vervolgens tips om de score te verbeteren. Ook is het heel eenvoudig om de titel van de pagina en de meta description (de tekst die zichtbaar is in Google) aan te passen. Daarnaast zijn er nog vele opties beschikbaar in de plugin, zoals bijvoorbeeld het verminderen van duplicate content.

Te downloaden via: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

WP Super Cache

De laad tijd van een website is een rankingfactor. Daarnaast worden uw bezoekers ook blij van een website die snel zal laden. Het is dus belangrijk om hier aandacht aan te geven. WordPress kan in sommige gevallen wat traag zijn met het laden van pagina’s. Door het installeren van de plugin WP Super Cache kan de laad tijd van een website aanzienlijk verbeteren.

Te downloaden via: https://nl.wordpress.org/plugins/wp-super-cache/

Google XML Sitemaps

Een XML sitemap is een bestand op een website waarin alle pagina’s zijn opgenomen. Het zorgt ervoor dat Google direct de gehele website in kaart heeft, waardoor nieuwe artikelen op uw site sneller zullen worden opgenomen in de index. Zodra u bijvoorbeeld een nieuw bericht plaatst op uw blog, zal de sitemap automatisch updaten en Google krijgt hiervan automatisch een seintje. Super handig dus!

De Yoast plugin bevat een ook een functionaliteit om een XML sitemap toe te voegen. Ik kies er persoonlijk vaak voor om die functionaliteit in Yoast uit te schakelen en deze plugin hiervoor te gebruiken. De instel mogelijkheden van deze plugin zijn wat uitgebreider, wat ik op prijs stel. Belangrijk: Als u gebruik wilt gaan maken van deze plugin, zorg er dan dus voor dat de XML sitemap functionaliteit van Yoast is uitgeschakeld!

Te downloaden via: https://wordpress.org/plugins/google-sitemap-generator/

iThemes Security

wordpress beveiliging pluginDat het WordPress platform populair is, weten hackers ook. Het platform is dan ook zeer regelmatig het doelwit van hackers die toegang proberen te krijgen tot een website. Alhoewel dit niet direct van invloed is op de SEO van uw website, is het toch belangrijk om uw website zo goed mogelijk te beveiligen. Wanneer u goede posities heeft bemachtigd in de zoekresultaten en uw website is door een hack niet meer bereikbaar, zal dit een negatief effect hebben op uw posities. Het kan enkele dagen tot zelf weken duren voordat uw website weer up & running is. Met deze plugin wordt het hackers een stuk moeilijker gemaakt om toegang tot uw website te krijgen.

Te downloaden via: https://nl.wordpress.org/plugins/better-wp-security/

Chat openen
1
Scan de code
Wil je dat jouw bedrijf beter in Google scoort? Stuur mij dan een appje!

Zit je achter de computer? Beweeg je muis dan naar 'contact opnemen' en scan de QR code met je mobiel.